sunnuntai 19. elokuuta 2012

Ruokapäivitys

Vapaapäivän kunniaksi ajateltiin tehdä päivitys niistä ruokapaikoista, joissa ollaan käyty syömässä. Prahassa on melko edullista syödä ulkona, joten sitä on tullut harrastettua. Päätettiin kuitenkin, että ravintolaan saa mennä vain viikonloppuisin, ettei maha kasva. 

Toissa perjantaina kävimme Žlutá Pumpássa syömässä. Paikasta saa meksikolaistyyppistä evästä. Söimme korillisen nachoja, Outi Mr. Bean’s Burriton ja Ville pork fajitaksia. Burritossa oli mukavasti juustoa, ja kaikki oli muutoinkin maistuvaa. Joimme myös yhteensä neljä olutta ja otimme yhden Bairnsfather-absintin testiksi. Siinä pitäisi olla aika paljon koiruohoa. Tiukkaahan tuo oli, mutta yllättävän hyvää. Tuoksu oli todella aniksinen.

Kaikki maksoi yhteensä noin 500 korunaa eli parikymmentä euroa. Mukava paikka ja sopuhintainen. Sopii pidemmänkin illanviettoon. Täältä löytyvät paikan nettisivut: http://www.zluta-pumpa.info/

Ville ja nachot.


Bairnsfather ennen vettä.
Ja veden jälkeen.
Viime perjantaina taas testasimme Žižkovissa sijaitsevan The Tavernin, jolle olimme ladanneet aika suuret odotukset. Paikasta saa lokal burgereita eli lähitavarasta valmistettua hampparia ja pienten paikallisten panimoiden oluita. Outi otti Urban Carden Burgerin ja Ville LB Tower of Powerin. Lisäksi jaoimme ranukupin, joimme oluet ja söimme jälkkäriksi puoliksi brownien. Kaikki maksoi tippien kanssa 500 korunaa.



Urban Garden Burger.
Paikan menu löytyy täältä: http://eng.thetavern.cz/i/menu.jpg. Ruoka oli oikein hyvää. Plussaa maukkaasta kasvishampparista ja siitä, että kasvispihvissä oli ajateltu kasvissyöjän proteiinin saantia. Siinä oli muun muassa linssejä ja sieniä. Mutta iso miinus paikalle siitä, että ruoka tarjoillaan muovikoreista. Ei hyvä. Me halutaan syödä lautaselta.

Viereisessä pöydässä istui kaksi kanadalaista miestä. Toinen tunnisti meidän puhuvan suomea ja kertoi lempijääkiekkoilijakseen Saku Koivun. Oli tullut Prahaan vain vuodeksi, mutta vuosi oli venynyt seitsemäksi. Hän kysyi, näkyykö Oulussa revontulia. Niitä on kuulemma ikävä.

Eilen käytiin reissupäivän päätteksi syömässä smažený sýriä ja vepřové steakia Ferdinandassa. Ensimmäistä kertaa onnistuimme asioimaan tarjoilijan kanssa tšekiksi. Jee. Paistettu juusto, possupihvit sienillä ja juustolla + sivuranut ja oluet maksoivat tipin kanssa noin 16 euroa. Ei paha. Nettisivut: http://www.ferdinanda.cz/. Täältä sai ehkä tähän mennessä parhaimmat paistetut juustot. Mennään varmasti toistekin.




Hauska sisustus.

Tippauksesta pitää muuten sanoa, että se on vaikea opetella. Sanotaan, että täällä pitäisi jättää noin 10 % laskun loppusummasta. Jos palvelu on huonoa, ei tietenkään kannata jättää mitään. Tapana on, että summa pyöristetään johonkin seuraavaan kymppiin. Esimerkiksi, jos kaksi pivoa maksaa 54 korunaa, sanotaan tarjoilijalle 60, jotta hän tietää tipin määrän. Tässä on vähän opettelemista, mutta eilen osattiin :)

Jotta ei kuulostaisi ihan liian herkulliselta niin pitää kertoa, että Outille on taas puhjennut paiserutto. Ei voi tajuta, mikä elukka tällaiset paukut saa aikaan. Eikä näitä ole tullutkaan pariin vuoteen. Kutittaa. Ihana kuitenkin, että pihalla on kunnon hellepäivä! Jotain 30 astetta. Taidetaan kohta lähteä puistoilemaan.

Outi & Ville 

1 kommentti: